Kanlı Elmas Nedir?

Kanlı Elmas Nedir?

Kanlı Elmas Neden Tercih Edilmemeli?

 

Elmas ham haliyle taşınılması çok kolay bir madendir. Bulunduğunuz yerde bir  problem olduğu zaman ve gitmeniz gerekirse ne evinizi nede arabanızı yanınıza alabilirsiniz. Ancak bir avuç büyüklüğünde ham bir elması yanınızda kolayca götürüp 30 milyon dolara satabilirsiniz. Bu açıdan ham elmaslar özellikle büyük elmaslar kolay paraya çevrilir olduğu için en kolay nakit taşıma methodudur.

Afrikadaki iç çatışmaların finansmanı afrikadaki topraklarda çıkan ham elmasların kolayca satılabilmesi ile yapılmaktadır. Bu finansman kaynağı o kadar yayıldı ki tüm dünyayı sardı. Ancak buna da bir son verildi. Peki Nasıl ?

De Beers kendi madenlerinden çıkardığı ham elmasları kendisine bağlı firmalara satar. Bu firmalarda bu taşları keser ve cilalar en son ürün olan pırlantaya çevirir.Bu pırlantalar lokal toptancılara toptancılarda kuyumcu dükkanlara satarak sizlere ulaştır.

De Beers 'ın ışıltılı pırlantaları işte bu kanlı elmas denilen olgudan %100 uzaktır.
Bu açıdan aldığınız pırlantaların güvenli madenlerden geldiğini sorgulamaya çalışın.Asla bu ksıır döngünün bir parçası olmayın..
 
Türkiye, Ağustos itibarıyla 45 ülke ile birlikte çatışma bölgesi elmaslarının ticaretini engelleyen Kimberley Süreci Sertifikası sistemine dahil olmuştur. Belçika’da oluşturulan bilgi bankasında ’temiz’ görünmeyen elmaslar Türkiye’ye sokulamayacak olduğu gibi satışada sunulmayacaktır.
 
 
 
%100 doğal pırlantalar ile sertifikalı ürünleri tercih ederek yüzlerce insanın hayatına sizlerde katkıda bulunabilirisniz..

Etiketler: Kanlı Elmas - Elmas Ticareti - Elmasın Oluşumu - Sevgililer Günü - Yılbaşı Hediyesi - Anneler Günü
Mart 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR